De Groene Heuvels in Ewijk.
Volledig scherm
De Groene Heuvels in Ewijk. © Eveline Van Elk

Bewoners Groene Heuvels krijgen langer de tijd om te zoeken naar andere woning

BEUNINGEN/EWIJK - Mensen die illegaal op de vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk wonen, krijgen drie maanden langer de tijd om nieuwe woonruimte te zoeken. Door dit besluit wil de gemeente hen tegemoet komen in deze ‘coronacrisis’. 

De ruim tweehonderd bungalows op de Groene Heuvels zijn bedoeld voor recreatie. Wonen, zoals je dat ook doet in een woonwijk, is er niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor de verhuur van de huisjes aan aan buitenlandse werknemers. 

Zes maanden

Toch gebeurt het volop op het park. De gemeente treedt er sinds ruim een jaar tegenop. Alle eigenaren die hun woningen niet gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn, ontvangen een zogenoemde last onder dwangsom. Het wil zeggen dat ze een halfjaar de tijd krijgen om zich aan de regels te gaan houden, anders volgt er een boete. 

Voor een deel loopt die zes maanden op dit moment. De gemeente maakt voor hen een uitzondering. Vanwege de coronacrisis krijgen ze drie maanden langer de tijd om een andere woonruimte te zoeken. De opgelegde maatregelen om het virus te bestrijden, maken het volgens burgemeester en wethouders lastiger om nu een andere woning te vinden.  

Verloren tijd

Het gros van de landelijke maatregelen is half maart ingegaan en loopt, zover nu bekend, door tot en met het eind van deze maand. Met die drie maanden willen ze de ‘verloren tijd’ weer teruggeven aan de eigenaren. 

Alle huisjeseigenaren krijgen van de gemeente een brief waarin staat wat het voor hen en hun eventuele huurders betekent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal