Volledig scherm
PREMIUM
De Beuningse begraafplaats Haaghove. © Eveline Van Elk

Bezoeker vindt 'grote botten' in berg zand op begraafplaats Beuningen

BEUNINGEN - Menselijke resten in een berg zand op de Beuningse begraafplaats Haaghove. Die lugubere ontdekking deed een bezoeker recent. De botten zijn afkomstig uit een geruimd graf. Stichting Begraafplaatsen Nijmegen (SBN) tikte de ‘verantwoordelijk aannemer’ hiervoor op de vingers.

Achteraan op de begraafplaats ligt al het overtollig zand, afkomstig van ruimingen, dat na een bepaalde periode naar de Grondbank gaat. Een bezoeker zag een tijd terug dat er in deze zandberg meerdere grote botten zaten. ,,We zijn er echt van geschrokken en de aannemer ook”, zegt Joost Meertens. Hij is namens Stichting Begraafplaatsen Nijmegen beheerder van Haaghove, gelegen aan de Van Heemstraweg. Hij legt uit dat botten uit geruimde graven altijd dieper in hetzelfde graf komen te liggen. Daar bovenop worden dan andere, nieuwe stoffelijke resten begraven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal