Volledig scherm
Down the Rabbit Hole, Ewijk. © Gerard Verschooten

Bezoekers: 'Down The Rabbit Hole hét festival van Gelderland'

EWIJK - Bezoekers zijn razend enthousiast over de 3de editie van Down The Rabbit Hole (DTRH), afgelopen zomer. Zij gaven het Ewijkse festival een 8,5 als gemiddeld cijfer (afgerond). Daarmee staat het overtuigend op de 1ste plaats van beoordeelde festivals.

Appelpop in Tiel kreeg een 7,3 als gemiddeld cijfer, het Achterhoekse festival Zwarte Cross scoorde een half punt hoger en werd gemiddeld beoordeeld met een 8,2. Het cross- en muziekfestijn won daarnaast de titel 'meest sfeervolle festival van Europa'.

Festileaks vroeg op 25 Europese festivals 100 bezoekers naar hun beoordeling en stelde op basis daarvan rapporten samen. DTRH kreeg uitstekende beoordelingen in vrijwel alle van de tien categorieën.

Laagste cijfer
DTRH kreeg als laagste cijfer een 7,2, voor de bereikbaarheid van het festivalterrein. Daarbij moet aangetekend worden dat het weer in de voorgaande dagen erg slecht was en de organisatie daarom geen parkeerterrein kon inrichten. Mede daardoor kwamen veel meer mensen met het OV en dat zorgde weer voor lange wachtrijen voor de pendelbussen naar het terrein.

Sfeer en aankleding
Topbeoordelingen kregen de sfeer en aankleding van DTRH. Volgens Festileaks is dat mede te danken aan de vergroting van het festivalterrein, waardoor 'het ruimtelijk gevoel én de speelsheid van het terrein behouden' is gebleven. Als cijfer rolt een 9,6 uit de bus.

Hetzelfde cijfer geven de 100 bevraagde bezoekers aan de aankleding, een element waar de festivalorganisatie veel aandacht aan besteedt. En dát wordt gezien door de festivalgangers én verslaggever Debbie Spaan van Festileaks, die schrijft: 'Zodra de zon ondergaat krijgt het festival een psychedelisch karakter. Nevelprojectie op het water, een lasershow in het bos en roze bomen: door het spelen met gekleurd licht, waan je jezelf werkelijk in Wonderland'.

Met als laagste cijfer een 7,2, twee keer een 9,6 én in vijf van de tien categorieën een beoordeling van 8,5 of hoger moet de conclusie zijn dat DTRH 2016 een topfestival was.

Het volledige festivalrapport over Down The Rabbit Hole:

Programma 8,5 Sfeer 9,6 Aankleding 9,6 Geluidkwaliteit 8,8 Eten & drinken 8,5 Bereikbaarheid 7,2 Camping 7,6 Sanitair 8,6 Mobiel netwerk 8,6 Het weer 7,5

Maas en Waal