Volledig scherm
De Halloween Drive bij de McDonald's in Beuningen. © David van Haren

Bibberend je hamburger bestellen bij de Halloweendrive in Beuningen

BEUNINGEN - De Horror McDrive zou leiden tot een verkeerschaos met kilometerslange files. Zoals vorig jaar tijdens een vergelijkbare actie in Doetinchem. Toen moest de politie eraan te pas komen bij een vestiging van McDonald's om voortijdig een einde te maken aan de Halloweendrive. 

Maar in Beuningen zaterdagavond niks van dat alles. Liefhebbers van Halloween en een vette hap konden al bibberend via de McDrive hun hamburgers en frietjes bestellen, en even later opeten. 

Kofferbak

Zes griezelig echt geschminkte acteurs probeerden zaterdagavond in Beuningen bezoekers van de hamburgerketen die met de auto door de McDrive reden, aan het schrikken te maken.


Daarbij kropen ze brutaal in de passerende auto’s, tot aan in de kofferbak. ,,Stuipen op het lijf jagen is zeker gelukt’’, zegt Michael Snoek, organisator van de McHorror in Beuningen. 

Verkeersregelaars

Snoek spreekt van ‘een goede sfeer’. ,,Ik heb veel mensen horen gillen. Het was goed druk, met een constante rij aan auto’s. We hadden ook geen grote verkeersproblemen verwacht.’’

,,We hadden niet voor niks twee verkeersregelaars ingehuurd en ook nog eens twee mensen bij de ingang van de McDrive staan die tekst en uitleg gaven over wat er stond te gebeuren.’’

Halloween Nights

De Halloweendrive in Beuningen was ook bedoeld om reclame te maken voor de Honig Halloween Nights, deze maand (12, 18 en 19 oktober) in de Vasimhal in Nijmegen. 

Snoek: ,,Als mensen echt iets spannends willen meemaken, moeten ze deze maand naar de Vasim in Nijmegen komen.’’ 

Maas en Waal