Volledig scherm
Gejuich bij Beuningse Boys na een doelpunt. © Bert Beelen

Bizar competitieslot: Beuningse Boys moet mogelijk verliezen om toch te promoveren

BEUNINGEN - Raar maar waar. Beuningse Boys moet het slotduel in de derde klasse D tegen Blauw Wit over twee weken mogelijk verliezen (!) om nog mee te strijden om promotie. De ploeg van Wim Wouterse heeft na de nederlaag tegen DIO’30 (2-1) zondag definitief geen zicht meer op de titel, maar kan via een bizarre omweg nog wel in de nacompetitie belanden.

Beuningen zou als hoogst geklasseerde ploeg zónder periodetitel in aanmerking komen voor het play-offticket dat Groesbeekse Boys aan de tweede periode overhield. De Groesbekenaren staan echter ook op een plek waar degradatie niet ondenkbaar is. Zij moeten hun play-offticket inleveren als zij in de nacompetitie moeten vechten voor hun plekje in de derde klasse.

Groesbeekse Boys staat nu slechts één plek boven concurrent Blauw Wit, dat wel op een nacompetitieplaats staat. Beuningse Boys speelt de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Blauw Wit. ,,Als de uitslagen er volgend weekend naar zijn, zou het dus kunnen dat we er baat bij hebben om Blauw Wit te laten winnen,’’ zegt Beunings Boys-trainer Wouterse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal