Volledig scherm
De gemeente Beuningen laat vaker bladafval opruimen. © Eveline Van Elk

Bladafval centrum Beuningen vaker geveegd

BEUNINGEN - Bezoekers van het centrum van Beuningen hebben de komende tijd waarschijnlijk minder last van bladafval. De gemeente gaat het vaker opruimen.

Het winkelgebied in Beuningen mag beter ontdaan worden van bladeren, merkte Bert Jeurissen (raadslid Beuningen Nu & Morgen) eerder deze week op tijdens de gemeenteraadsvergadering. Meerdere mensen klagen er volgens hem over. 

Wethouder Piet de Klein begrijpt, zo zegt hij in een reactie, dat er meer aandacht moet zijn voor het opruimen van bladafval. ,,Vooral voor mensen die slecht ter been zijn of mensen in een rolstoel.’’ Volgens hem wordt er de komende tijd actie ondernomen. ,,Er is ruimte voor in de begroting om het gebied wat vaker te laten vegen.’’

Alle winkeliers kregen eerder van de gemeente al een stoffer en blik om het gebied rondom hun eigen zaak schoon te houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal