Brand in loods gemeentewerf Beuningen: geen papier en plastic meer inleveren

VIDEO en UPDATEBEUNINGEN  - In een lood van de gemeentewerf in Beuningen is deze woensdag rond 12.00 uur brand uitgebroken. De brandweerkazerne ligt direct naast die loods. De brandweer was snel ter plekke om het vuur te blussen.  

Met meerdere wagens werd het vuur bestreden. De Van Heemstraweg werd volledig afgesloten voor verkeer. Er zijn geen gewonden gevallen. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Opmerkelijk is dat de brandweerkazerne en de gemeentewerf waar de brand woedde op hetzelfde terrein liggen. Het zijn buren, zogezegd. Na de brand kan de gemeentewerf wel weer bezocht worden. Maar inleveren van plastic en papier is door het verlies van de loods niet mogelijk. De gemeente Beuningen zoekt een oplossing voor dat probleem.

Asbest landde direct in de buurt

Door de brand is asbest vrijgekomen. Asbestdeeltjes zijn volgens onderzoek alleen op het terrein direct rond de loods terechtgekomen. Die resten worden door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. 

Roetdeeltjes vrijgekomen

Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen die geland zijn in tuinen en op daken. De brandweer raadt omwonenden aan de zichtbare brokstukken niet met blote handen maar met handschoenen aan op te pakken en bij het restafval te gooien. 

Volgen de brandweer - die de buurt in een brief informeert over de brand - kunnen de zichtbare roetdeeltjes op auto's, fietsen, tuinmeubilair en andere buitenspullen met warm water worden verwijderd. Wie bang is dat er asbest in zijn tuin is geland kan contact opnemen met de gemeente. 

Een luchtfoto van de blusactie door de Beuningse brandweer bij de gemeentewerf aan de Van Heemstraweg.
Volledig scherm
Een luchtfoto van de blusactie door de Beuningse brandweer bij de gemeentewerf aan de Van Heemstraweg. © Foto: Arnd van Zanten
De brandweer in actie in Beuningen.
Volledig scherm
De brandweer in actie in Beuningen. © 112nieuwsgroep

Maas en Waal