Buiten kaas en vis kopen bij loketjes van kratten: een veiliger idee dan binnen

VideoBEUNINGEN - Twee kramen telde de Beuningse weekmarkt vanochtend. Een viskraam en een kaasboer en die laatste stond er het eerst, al voor half negen. Normaal telt deze markt op het Julianaplein een kraam of drie meer. 

De zon schijnt, de vaste klanten melden zich en toch is het anders, vindt kaasboer Jeroen Lindeman uit Arnhem. Beide kramen hebben klantvriendelijke barrières opgeworpen om ervoor te zorgen dat klanten zich niet kunnen vergissen in die anderhalve meter afstand. 

Markt op Julianaplein in Beuningen
Volledig scherm
Markt op Julianaplein in Beuningen © Foto: Bert Beelen

Loketjes

,,Het gaat prima zo", zegt Lindeman tussen twee klanten door. ,,Met al die eigengemaakte loketjes.” De verscherping van de richtlijnen zat eraan te komen. De kaasverkoper is opgelucht dat de markt niet wordt beschouwd als een evenement.

,,Dat zou ook oneerlijk geweest zijn. Afgelopen zaterdag stond ik op de markt in Nijmegen. Zeker tachtig procent van de kramen had al iets geregeld voor meer afstand. Dat zag je toen nog lang niet in alle winkels. Nu  gelukkig wel. We wennen er wel aan.”

Enkele klanten van de markt laten weten dat ze buiten inkopen doen juist een veiliger idee vinden dan binnen en dat ze zo nog het idee hebben dat ze zelfstandig ondernemers steunen zo. 

Maas en Waal