Burgemeester Beuningen dagje aan de slag bij technisch bedrijf

NIJMEGEN - Burgemeester Carol van Eert van Beuningen doet vandaag zijn burgemeestersketting af. Hij gaat een dagje aan de slag bij technisch bedrijf JWR op industrieterrein Bijsterhuizen. En de Nijmeegse Rabobank-directeur Antoine Driessen steekt bij reinigingsdienst Dar de handen uit de mouwen. Dat doen ze in het kader van de Dag van de Mobiliteit. 

In totaal 450 werknemers van 65 bedrijven en organisaties in Nijmegen en Arnhem verwisselen deze donderdag een dagje van baan. Niet omdat ze op zoek zijn naar een andere job of omdat ze op de schopstoel zitten,  maar omdat ze hun blikveld willen verruimen.

Netwerk

Volledig scherm
Carol van Eert, burgemeester van Beuningen.

,,Dit is de nieuwe weg naar werk", zegt Christianne Bongers. ,,80 procent van de vacatures wordt ingevuld via een netwerk. Dat moet je dus op orde hebben."

De Nijmeegse is initiatiefnemer van de Dag van de Mobiliteit, die dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden. Het aantal deelnemers en bedrijven groeit. Bongers: ,,Vijf jaar geleden begonnen we met 50 werkplekken en een tiental werknemers. De schroom is weg."

Leuk
Ook directeuren, managers, personeelsfunctionarissen en zelfs een burgemeester en bankdirecteur doen mee aan de stoelendans. Bongers: ,,Zij willen graag bij andere organisaties kijken: hoe doen ze het in de zorg? In de logistiek? Want de Dag van de Mobiliteit is meer dan zoektocht naar een andere baan. Het is ook leuk."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal