Burgemeester sluit spookrestaurant waar jongeren een wietkwekerij ontdekten

EWIJK - Het pand aan de Van Heemstraweg in Ewijk waar voorheen een wokrestaurant inzat, gaat voor een halfjaar op slot. Reden van de sluiting is de vondst van een wietkwekerij eerder dit jaar. 

Een paar maanden geleden ontdekten ‘nieuwsgierige’ jongeren een hennepplantage op de eerste etage van het pand. Het ging om zo’n zevenhonderd tot duizend planten die al geoogst waren. De politie ruimde de kwekerij op. 

Dichttimmeren

De rest van het restaurant was nog gewoon intact. Omdat verschillende mensen er een kijkje probeerden te nemen, liet de gemeente het pand dichttimmeren. 

Sinds vandaag zit er ook een ander slot op de deuren en is het pand verzegeld. Wie er nu nog naar binnengaat, is volgens de Beuningse burgemeester Daphne Bergman in overtreding. De sluiting moet ervoor zorgen dat het gebouw aan de Van Heemstraweg niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt. 

Testen 

Dat het even duurde voordat het slot er echt op ging, komt omdat het Nederlands Forensisch Instituut de in beslag genomen drugs moest testen. Zo laat de gemeente weten. Daarnaast kan de eigenaar dan wel gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep tegen de sluiting.

Deuren van de 'wok' werden al eerder dichtgetimmerd.
Volledig scherm
Deuren van de 'wok' werden al eerder dichtgetimmerd. © Tom Hessels

Maas en Waal