Lindenstraat in Beuningen. Direct links van deze oude schuur staat een woontoren gepland van mogelijk zeven woonlagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lindenstraat in Beuningen. Direct links van deze oude schuur staat een woontoren gepland van mogelijk zeven woonlagen. © Google

Buurt protesteert tegen woontorens in Beuningen: ‘Bouwen in deze groene bufferzone was altijd verboden’

BEUNINGEN - Na een protest uit Ewijk roeren nu ook Beuningenaren zich over de grootschalige bouwplannen van de gemeente Beuningen, waarover de gemeenteraad maandagavond besluit. Het plan voor drie woontorens in het landelijk gebied in oostelijk Beuningen heeft omwonenden ruw wakker geschud.

5 reacties

 • Peter Galen

  5 maanden geleden
  Bouwen niet toegestaan in groen gebied gemeente beuningen moet dat weten.
 • Maso Sanne

  7 maanden geleden
  @j.zomers: je kunt ook proberen het aantal woningen te beperken door de oorzaak te beperken. Maar dat is een taboe in Nederland.
 • J. Zomers

  7 maanden geleden
  @janv meulen, het woningtekort is een inschattingsfout van Den Haag. Eind vorige eeuw dacht men dat door de vergrijzing er een krimp (daling) zou ontstaan van het aantal inwoners. Echter het werd geen daling maar een toename door de instroom van werkmigranten en asielzoekers die naar Nederland komen. Nu moeten er ruim een miljoen woningen gebouwd worden, daarnaast moeten er ook veel windmolens komen. Beuningen en het Land van Maas en Waal is hiervoor een geschikte locatie.
 • janv meulen

  7 maanden geleden
  De oorzaak waarom er een woning te kort is moet onderzocht worden . Waar voor moet er gebouwd worden ? Over een aantal jaren is er weer een overschot, dan staat de helft ""onder water "" !!
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  Bouwen in deze groene bufferzone was altijd verboden dan dient dat zeker te gelden voor die molens. daarbij mag er niet eens gebouwd worden volgens de raad van state ook is het niet meer nodig als er in Azie 600 kolencentrales worden gebouwd.

Maas en Waal