Het centrum van Beuningen.
Volledig scherm
Het centrum van Beuningen. © Google Streetview

Centrumondernemers Beuningen krijgen uitstel voor betalen reclamebelasting

BEUNINGEN - Ondernemers in het centrum van Beuningen hoeven hun reclamebelasting pas later dit jaar te betalen. Met dit uitstel wil de gemeente hen tegemoet komen in de coronacrisis.

Ieder jaar betalen Beuningse winkeliers belasting over hun reclame-uitingen. Gemeentelijk belastingkantoor Munitax int dit geld. Het bedrag, met aftrek van de uitvoeringskosten, gaat vervolgens naar het Centrum Management Beuningen. Deze stichting zorgt ervoor dat de opbrengst ten goede komt aan het centrum. 

Horeca

De coronacrisis heeft een grote impact op ondernemers, en dan vooral eigenaren van horecazaken die dicht moesten. Hun omzetten vallen hierdoor voor een groot deel weg, maar ondertussen lopen de kosten wel door. Om die reden wil de gemeente hen tegemoet komen. Ze hoeven de reclamebelasting pas op een later moment, uiterlijk 1 september van dit jaar, te betalen.

Uitstel

Het uitstel heeft voor de gemeente geen gevolgen. De geïnde belasting gaat toch rechtstreeks naar het centrummanagement. Mogelijk merkt die stichting er wel iets van. Mochten er in de loop van het jaar onverhoopt Beuningse centrumondernemers failliet gaan, dan zal de opbrengst lager uitvallen.    

De hoogte van de reclamebelasting is afhankelijk van de WOZ-waarde van het pand en begint in Beuningen bij 310 euro. Het maximale tarief bedraagt 1021 euro. 

Maas en Waal