Volledig scherm
Cor Kersjes (84) zorgt ervoor dat de ballen altijd in orde zijn. © Flip Franssen

Clubhelden: Kersjes mag 'de jongens' van Beuningse Boys graag

BEUNINGEN - Cor Kersjes (84) zit in voor- en tegenspoed op de bank bij Beuningse Boys. De teamleider van de selectie en materiaalman van de voetbalclub zorgt al 35 jaar dat de shirtjes klaar hangen in de kleedkamer.

Wat regelt u allemaal voor uw voetbalclub Beuningse Boys?
„Ik zorg tijdens de trainingen dat alle hesjes klaarliggen, de ballen opgepompt zijn en ik leeg de prullenbakken op het sportpark. Ook maai ik de hoeken van het veld bij. Op wedstrijddagen leg ik alle shirtjes en broekjes klaar in de kleedkamer. Na de wedstrijd zorg ik dat de shirts weer schoon zijn voor de volgende wedstrijd. Ik ontvang de tegenstander en de scheidsrechter, ik regel dat er koffie staat en dat de spelers wat te drinken krijgen na de wedstrijd."

Kunt u zich verheugen op wedstrijddagen?
„Ik kijk er de hele week naar uit. We hebben een leuke spelersgroep en zij hebben veel respect voor mij. Dat vind ik belangrijk, het contact en de waardering. Ik hoef zelf niet op de voorgrond, we zijn een team. Na de wedstrijd komen we altijd nog een uur of twee bij elkaar in de kantine om gezellig een biertje of fris te drinken. Ik mag de jongens graag."

Wat zijn de leuke dingen die u meemaakt bij de club?
„Aan het begin van het seizoen heeft de hoofdsponsor ons allemaal in het nieuw gestoken. We hebben nieuwe polo's en winterjassen en nieuwe wedstrijdtenues. Daar kan ik van genieten, als ik iedereen er netjes bij zie lopen. Ook mooi dat zo'n sponsor zoiets regelt, want dat is tegenwoordig niet meer zo makkelijk voor bedrijven."

Wat waren de hoogte- en dieptepunten?
„Sinds de oprichting in 1945 ben ik lid. Ik heb een aantal promoties meegemaakt en jaren geleden (seizoen 2006-2007, GD) zijn wij kampioen geworden. Ik heb ook meegemaakt dat we degradeerden. Dan probeer ik hier en daar een schouderklopje uit te delen. Maar de trainer is altijd verantwoordelijk. Als het slecht gaat, komen ze altijd bij hem uit."

Wat hoopt u nog mee te maken in de komende jaren?
„Mijn grootste wens is dat we nog een keer kampioen worden. Ik heb dit seizoen gezegd dat ze moeten opschieten, want mij kan op deze leeftijd iets overkomen. Gelukkig voel ik me fit. Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik teamleider."

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo'n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!

Maas en Waal