Mariska Smits: ,,Bij de 24/7 kinderopvang in Beuningen is over álles nagedacht. Ik hoef ze alleen maar bij de opvang af te zetten en Nola's knuffel niet vergeten mee te geven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Mariska Smits: ,,Bij de 24/7 kinderopvang in Beuningen is over álles nagedacht. Ik hoef ze alleen maar bij de opvang af te zetten en Nola's knuffel niet vergeten mee te geven.” © Koen Verheijden

Dag en nacht naar de opvang, goed idee?: ‘Als je kinderen hebt, waarom moeten ze dan altijd weg?’

BEUNINGEN - Je kind niet alleen overdag maar ook in de nachten en weekenden naar de kinderopvang brengen. Kinderopvang Opstap in Beuningen biedt deze service vanaf mei. Op de Facebookpagina van ‘De Gelderlander’ reageerden bijna duizend mensen met soms felle kritiek. De geplande opening leidt tot stevige discussies. Wat vinden we hier nu eigenlijk van? 

20 reacties

 • Anouk Crul

  3 weken geleden
  Toch bijzonder dat iedereen meteen heel hard gaat roepen hoe slecht dit is. Ik kan verschillende situaties bedenken waarbij het voor ouders die werken fijn is om hun kind naar een 24/7 opvang te brengen. 24/7 betekend niet dat de kinderen hier ook 24/7 naartoe gaan. Niet iedere ouder heeft de luxe om een kind bij opa of oma te brengen en niet iedere ouder heeft de luxe om minder te kunnen werken. En dat heeft vaak niets te maken met 3 auto’s of 3 vakanties.
 • debora van der Haring

  3 weken geleden
  @Corien je hebt gelijk en ja vroeger hadden we die luxe dat het wel kon nu moeten ouders vaak samen werken om de huur of hypotheek op te brengen. Vaak werkt 1 van de twee dan parttime zodat de kinderen niet elke dag naar de opvang hoeven. Ik zeg alleenstaande ouders in de zorg moeten de mogelijkheid hebben alle diensten te kunnen draaien zonder te veel op hun familie of vrienden te hoeven steunen.
 • G.J. Guilik

  3 weken geleden
  Tegenwoordig moet alles kunnen. Als je bij de scholen ziet in welke gigantische dure auto’s de kinderen worden opgehaald. Ma en pa hebben allebei een eigen auto, vakantie in eigen land is niet goed genoeg, kinderen die mobieltjes hebben en pappa en mamma moeten ook weekendjes weg zonder de ‘kids’, zoals Mariska Smits zegt en dan gaan de kinderen lekker naar opa en oma. Je kinderen dumpen, leuker kunnen pa en ma het niet maken, wel makkelijker (voor zichzelf dan natuurlijk).
 • Johann Janssen

  3 weken geleden
  @Corien Remijn dat is niet onze zorg maar van de des betreffenden.
 • Willem Post

  3 weken geleden
  Hebben ook twee kinderen, zijn nu volwassen, moest het ook alleen verdienen, had geen auto alles met de fiets, vakantie in Nederland, en wij hebben het ook goed nu, dus Corien het kan ook zo.
 1. Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger
  Play

  Klopjacht op inbreker in Arnhem, verdachte verstopt zich in aanhanger

 2. Arnhem loopt uit voor stille tocht doodgestoken Eduard
  Play

  Arnhem loopt uit voor stille tocht doodgesto­ken Eduard

Maas en Waal