Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

De advocaat die tegen windmolens vecht: ‘Waar je ze ook neerzet, overal wonen mensen in de buurt’

InterviewWEURT/ NIJMEGEN - Bijna niemand is tegen windmolens. Zolang de turbines maar niet in de eigen 'achtertuin’ komen. Is dat het geval, dan wordt mogelijk Robert Wannink ingeschakeld. De ‘windmolenadvocaat’ vertegenwoordigt nu ook inwoners van Weurt. Een gesprek met hem.

7 reacties

 • Bart H.

  2 jaar geleden
  Hoe ver woon jij dan van een molen af? Iedereen heeft een eigen portemonnee, dus ze hebben alle recht om daar zorgen over te maken. Trouwens, windmolens zijn niet zo schoon: als het niet waait moet een gascentrale de energie opwekken. Je krijgt dus een propeller én een rookschoorsteen. In het beste geval bespaar je een ietsiepietsie CO2.
 • Henk53

  2 jaar geleden
  Stop de subsidie turbines. Alleen de subsidie ophaler (projectontwikkelaar) verdient hier aan. Geef gewoon iedereen gratis zonnepanelen en betaal dat uit de windmolen subsidiepot. En dan houden we nog geld over voor de zorg. Miljarden gaat hier in om ten gunste van Shell ABN RABO etc
 • Pietertje

  2 jaar geleden
  Je mag geluid bij elkaar optellen. Als er al geluidsoverlast is kan extra geluidsoverlast er voor zorgen dat je boven de norm komt. En als er ergens rommel ligt, gooit u er dan nog meer bij omdat het kan?
 • henck1234

  2 jaar geleden
  Zorg dat je mee gaat doen als bewoner. Dan brengt het persoonlijk ook geld op. Er tegen aan blijven schoppen niet ja.Inruilen van een vieze steenkoolcentrale met zijn ziektes naar 2 schone windmolens, en dan weer piepen dat ,,Veel mensen vrezen voor waardedaling van hun woning".
 • Rechtdoorzee

  2 jaar geleden
  Een dag en nacht aanhoudende laagfrequente toon is van een geheel andere orde dan een bootje dat voorbij vaart.
 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Maas en Waal