Volledig scherm
Het Beunings kampioenschap stoepranden. © David van Haren

De Beuningse kampioenschappen ‘stoepranden’; bij Hot Spot ligt een goede stoep

BEUNINGEN - Wie kent er het ouderwetse spel ‘stoepranden’ nog? Deze jongens en meiden uit Beuningen wel. 

Woensdagmiddag deden ze mee aan de derde editie van de Beuningse kampioenschappen stoepranden. Ze probeerden zoveel mogelijk punten te scoren door de bal op de rand van de stoep te gooien. 

Volledig scherm
© David van Haren

Het kampioenschap is een aantal jaar geleden in het leven geroepen door Beuningen Samen in Beweging en de Woemisoos van Jeugdactiviteitencentrum Hot Spot. Op Nationale Buitenspeeldag wilden ze een keer iets anders gaan doen. Ze dachten aan oud-Hollandse spelen. Waarom niet stoepranden, zeiden ze tegen elkaar. ,,Op steeds minder plekken heb je nog van die stoepranden waar je het oud-Hollandse spel kunt spelen”, zegt Femke Arts, coördinator van Beuningen Samen in Beweging. ,, Bij Hot Spot liggen nog wel hele goede stoepranden voor de deur.” 

Dus werd daar vandaag de derde editie gehouden. Die had eigenlijk al eerder moeten plaatsvinden. Het evenement stond afgelopen maand, op Nationale Buitenspeeldag, gepland maar vanwege het slechte weer werd het kampioenschap stoepranden uitgesteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal