Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Peeters

De ‘grootste schaatsbaan van Gelderland’ staat straks in Beuningen

BEUNINGEN - De schaatsbaan van Beuningen on Ice is dit jaar geen 750 maar zo'n 1.050 vierkantemeter groot. Daarmee heeft Beuningen straks de grootste ijsvloer van Gelderland. Dat zegt Mark van Loveren, voorzitter van Beuningen on Ice.

De vorige editie, in 2017, was een groot succes. Zo'n 75.000 mensen bezochten dat jaar het schaatsevenement, waaronder 30.000 betalende schaatsers. ,,Doordat het zo'n goed jaar was, hebben we een mooi spaarpotje opgebouwd. Dat geld willen we ten goede laten komen aan onze bezoekers", aldus Van Loveren.

Meer ijs, meer horeca

Omdat het soms wel erg druk is op het ijs, vooral net na het avondeten, besloot het bestuur om de baan te vergroten. Ook de horecatent wordt groter dan bij de vorige editie.

,,We hebben twee tenten van 55 meter lang. Die van de ijsbaan is dit jaar vijf meter breder. Dat extra stuk leggen we ook vol met ijs. Hierdoor kunnen we de kidsbaan, die normaal gesproken voor een deel in de horecatent ligt, helemaal naar de schaatstent halen. Met als gevolg dat we meer ijs krijgen én meer ruimte hebben voor horeca.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal