Volledig scherm
PREMIUM
Ricardo Brouwer. © David van Haren

De man achter de eerste Roze Dag in Ewijk: ‘Ik strijd tegen ongelijkheid’

vrijdaginterviewBEUNINGEN - Wie niet beter weet, zou denken dat Ricardo Brouwer (28) al een hele tijd in Beuningen woont. De Fries - zo voelt hij zich niet - kwam er pas anderhalf jaar geleden naar toe voor de liefde. De relatie is over, zijn ex is vertrokken naar Arnhem, maar Brouwer bleef. Hij is nu actief in de Beuningse politiek en houdt over twee weken de eerste Roze Dag in Ewijk.

Die Roze Dag komt er niet zomaar. U bent zelf homo. Hoe was het voor u om dat aan uw omgeving te vertellen? 
,,Ik was pas een jaar of achttien toen ik er voor uitkwam. Ik werd verliefd op een jongen, hij op mij. Die relatie wilde ik niet geheim houden. Dus vertelde ik het tegen mijn vader en moeder. Ze zeiden wat je eigenlijk niet wil horen: ‘dat hadden we altijd al gedacht’. Mijn ouders accepteerden het volledig. We waren op dat moment al verhuisd naar Kollum. Hadden we nog in Buitenpost gewoond, een klein dorp in Noord-Friesland, dan was ik waarschijnlijk minder openhartig geweest over mijn homo zijn. In die plaats ligt het, zoals op meerdere plekken in ons land, gevoeliger. Mensen kijken anders naar je als je anders bent.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal