Volledig scherm
© DG

Deze buurt in Weurt heeft nu een eigen speeltuin

WEURT - Met een picknick, een springkussen, popcorn, een stormbaan en snoepjes werd vanmiddag de overdracht van het beheer van de speeltuin aan het Weurtse dorpsplein feestelijk gevierd.

Volledig scherm
© DG

Nadat de gemeente Beuningen vanwege bezuinigingen de helft van speeltuinen moest gaan sluiten, is ze eerst met de bewoners in gesprek gegaan. Hier zijn acht stichtingen uit voortgekomen. De Stichting Ontmoetingsplaatsen Weurt gaat twee speeltuintjes beheren die vandaag meteen ook van een nieuwe naam zijn voorzien: de Noorderzon en de Zuiderzon.

In de Noorderzon aan het Dorpsplein mochten vanmiddag alle kinderen hun handtekening onder het contract zetten, waarna er gepicknickt en natuurlijk volop gespeeld kon worden.

Volledig scherm
© DG

Buurtbewoner Miranda de Groot is er blij mee. ,,Mijn anderhalf jaar oude dochtertje kan hier gelukkig straks ook nog spelen. En dat vind ik erg belangrijk. Ze komt buiten en ontmoet daarbij andere kinderen. Daar leert ze veel van.’’

,,Ook voor volwassenen is het een mooie plek in de buurt om elkaar te treffen’’, zegt voorzitter van de stichting, Kevin Fleuren. ,,Wij willen ook van alles gaan organiseren, zoals een picknick en een borrel met kerst. Wellicht gaan we ook beweegtoestellen voor ouderen plaatsen. Het is eigenlijk heel leuk dat we dit nu zelf kunnen oppakken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal