Volledig scherm
De Trajanussingel in Beuningen © Google Streetview

Drempels op Trajanussingel in de strijd tegen hardrijders

BEUNINGEN - Te hard rijden over de Trajanussingel in Beuningen moet straks verleden tijd zijn. Buurtbewoners vragen al jaren om maatregelen. Hun wens wordt waarschijnlijk nog dit jaar verhoord met de aanleg van vier drempels.

Omwonenden hebben de voorbije jaren verschillende keren er bij de gemeente op aangedrongen actie te ondernemen. De gewenste aanpassingen aan de weg bleven echter uit.

Wel kwam er tijdelijk een scherm dat bestuurders hun snelheid toonde en zijn er verschillende campagnes gehouden. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.

Klachten

Dat de gemeente de straat nu gaat aanpassen, heeft verschillende redenen. Het aantal klachten uit de buurt nam toe, de gemeenteraad maakte zich zorgen over de situatie en stelde vragen aan het college van B en W en dan was er het oordeel van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Volgens VVN worden bestuurders door de weginrichting nog te veel uitgenodigd om te hard te rijden.

De Trajanussingel loopt van de Wilhelminalaan naar de Schoenaker. Door de komst van de zuidelijke randweg in Beuningen is het er een stuk rustiger volgens de gemeente: het ging van bijna 5000 auto's per dag naar 1700. Het aantal geregistreerde ongevallen nam daardoor af. Sinds 2014 zou er nog één zijn gebeurd. Met de snelheid valt het mee, blijkt uit onderzoek. De gemiddelde snelheid zou schommelen tussen 35 en 39 kilometer per uur. Toch ervaren omwonenden dat anders.

Voor de jaarwisseling wil de gemeente twee drempels aanleggen bij de kruispunten met de Antoniuslaan en Hadrianussingel. Verder worden de twee zebrapaden verhoogd, zodat bestuurders daar extra hard remmen.

Maas en Waal