Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Drugspand in Ewijk voor half jaar gesloten na vondst wietplanten op zolder

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen heeft vandaag een drugspand aan de Hortus in Ewijk gesloten. De woning gaat een half jaar op slot.

Half november vonden agenten 48 hennepplanten op de zolder van het betreffende huis. De bewoner hielden ze aan en moest mee naar het politiebureau. 

Niemand mag er in

Omdat de vondst een aantasting vormt van de veiligheid en leefbaarheid in de woonwijken, sloot de gemeente het pand. Het betekent dat niemand de woning meer in mag. De ramen en deuren zijn afgesloten en verzegeld en het slot is vervangen. 

,,We willen bereiken dat het pand niet langer als drugspand bekend staat of als drugspand wordt gebruikt. Zo’n drugspand is gevaarlijk, denk aan bijvoorbeeld brandgevaar", aldus burgemeester Daphne Bergman. Ze hoopt dat de inwoners het melden als ze vermoeden dat een pand wordt gebruikt als hennepkwekerij of voor de productie van andere drugs.”

Drugs testen

Tussen de drugsvondst en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. Dat komt omdat het Nederlands Forensisch Instituut de in beslag genomen drugs moet testen. Daarnaast kan de eigenaar of een gebruiker van een pand nog in bezwaar gaan. 

De gemeente Beuningen sloot de afgelopen tijd al meerdere drugspanden in Beuningen en Ewijk.    

Maas en Waal