De windmolens zoals die waarschijnlijk langs de A73 en N322 komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De windmolens zoals die waarschijnlijk langs de A73 en N322 komen. © Rik Bors

Druten niet blij met Beuningse windmolens bij de grens: ‘Spijtig’

DRUTEN/BEUNINGEN - De gemeente Druten noemt het ‘spijtig’ dat buurgemeente Beuningen twee grote windturbines plaatst vlak bij de gemeentegrens. 

5 reacties

 • janv meulen

  2 maanden geleden
  Waar de windmolens staan begint de gemeente Beuningen , Waar de wegen slecht zijn begint de gemeente Druten !!!
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Ze krijgen hiervoor ruimhartig veel meer subsidie dan nodig is. Het draait alleen maar om geld, niet om het milieu. Maar dat doorzag ik al meteen bij aanvang van het klimaataccoord. Nooit zie je rekensommetjes wat deze ondingen kosten (steeds schaarser wordende grondstoffen met daarbij behorende onrust op de wereld, uitbuiting arme arbeiders, uitstoot productie, uitstoot transport, uitstoot plaatsing, uitstoot verwijdering, onrecyclebate kunststof wieken, onverwijderbaar betonnen voet)
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  die dingen hoeven er echt niet te komen elders in de krant kun je lezen, dat het energienet vol zit. dus deze dingen komen er voor niets of zit er soms een ander verdienmodel aan?
 • m bruijn

  2 maanden geleden
  De vernieling van het landschap gaat gestaag verder. Alles voor de subsidie. Een kerncentrale is genoeg om Gelderland turbine en zonnepark-vrij te houden.
 • Theo Arrèl

  2 maanden geleden
  Ik snap de kop niet. "Druten niet blij met Drutense windmolens". Ze zijn niet blij met hun eigen windmolens? Of moet het misschien zijn "Druten niet blij met Beuningse windmolens"?

Maas en Waal