Volledig scherm
Ook na de bomenkap blijft het 'laangehalte' van de Elsenpas in Beuningen behouden. © DG

Een derde populieren Elsenpas moet plaatsmaken voor overblijvers

BEUNINGEN - Een derde van de populieren langs de Elsenpas in Beuningen, zo’n zestig stuks, wordt nog dit jaar gekapt. Dit is volgens een woordvoerder van de gemeente, opdrachtgever voor de kap, nodig om de overblijvers meer ruimte te geven. Die blijven daardoor langer gezond en kunnen beter groeien. 

Volledig scherm
Een van de populieren langs de Elsenpas in Beuningen die op de nominatie staan om gekapt te worden. © DG

De Elsenpas in Beuningen verbindt de Wilhelminalaan met de Nijmeegse wijk Lindenholt. Door de bomen om en om weg te halen, wil de gemeente het ‘laaneffect’ van de weg behouden. 

De populieren die worden geveld, zijn allemaal al gemarkeerd middels een verfstip. Over een week of zes, na het sluiten van de bezwaartermijn voor de kapvergunning, gaan de eerste exemplaren tegen de vlakte.

Het is nog niet zeker of de weg tijdens de werkzaamheden open kan blijven. De bomenkap langs de Elsenpas heeft niets te maken met een eventuele herinrichting van de weg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oud-burgemeester staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    Oud-burgemees­ter staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    BEUNINGEN / RHEDEN - Een bord dat voormalig politicus Henk Oerlemans in december 2017 plaatste op de geluidswal in Beuningen voor vertrekkend burgemeester Carol van Eert is in ere hersteld. Het bord dat herinnert aan de jaren dat Van Eert - van 2012 tot 2018 - burgemeester was in Beuningen werd kort voor de jaarwisseling met vuurwerk opgeblazen. Een nieuw bord staat nu in de plaats van het vernielde exemplaar.

Maas en Waal