Volledig scherm
De scooterrijders op de A73. © Persbureau Heitink

Een van scooterrijders op A73 stapt zelf naar politie

BEUNINGEN - Eén van de tientallen scooterrijders die zaterdagavond op de A73 bij Beuningen/knooppunt Neerbosch belandden, heeft zich zondag zelf gemeld bij de politie. 

Waar de jongen vandaan komt en hoe oud hij is, wil de politie niet zeggen. ,,Wie de andere scooterrijders waren, proberen we nog te achterhalen’’, vult een woordvoerder aan.

De actie van de scooterrijders zorgde voor een levensgevaarlijke situatie op de A73. Op videobeelden is te zien hoe een van hen bijna onder een grote vrachtwagen terechtkwam. Waarom de jongeren de snelweg opreden, is onduidelijk.

Volgens de politie kunnen de waaghalzen in ieder geval een boete verwachten voor het rijden op de snelweg. Het Openbaar Ministerie gaat over eventuele vervolgstappen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Rechter: zijn de krakers van de waterzuivering er eigenlijk nog wel?

    Rechter: zijn de krakers van de waterzuive­ring er eigenlijk nog wel?

    Zitten er nog krakers in de voormalige kantoorruimte van de waterzuiveringsinstallatie aan de Jonkerstraat in Nijmegen? ,,Zijn ze niet geschrokken van de dagvaarding?", vroeg de kortgedingrechter in Arnhem zich donderdag af. De curator van de failliete InnovioPapers BV (voorheen Sappi) die het kort geding aanspande, weet het eigenlijk niet zeker. ,,Er staat nog steeds een tentje. En een bromfiets. Ik sluit niet uit dat ze er nog zijn."

Maas en Waal