Volledig scherm
Annemarie de Leeuw met haar dochtertje Lotte bij het speelhuisje. © Eveline Van Elk

Een wipkip voor een tientje, het kan in Beuningen

BEUNINGEN - De Gemeentewerf in Beuningen staat vol wipkippen, glijbanen en klimtoestellen in allerlei soorten en maten. Een echt walhalla voor kinderen zou je denken, maar zonder de omgeving van een speeltuin en enthousiaste kinderstemmen, doet het enigszins triest aan. 

De gemeente Beuningen hoopt dat de overtollige speeltoestellen door een online veiling een nieuwe plek krijgen. Gisterenmiddag was de kijkdag.

Zo de grond in of een opknapper

Quote

Nieuw koop je ze voor 400, 500 euro. Voor dat bedrag kan ik naar Disneyland Parijs!

Annemarie de Leeuw, Aspirant-koper

Online kunnen potentiële kopers het aanbod al sinds 7 juni uitgebreid bekijken. In totaal zijn er 118 kavels: 100 kavels speeltoestellen en 18 kavels aanverwante artikelen zoals bankjes en tegels.

Het ene toestel kan zo de grond in, het andere is een grote opknapper. Vertegenwoordigers van zowel de gemeente als het online veilinghuis liepen gisteren rond om geïnteresseerden informatie te geven. 

Annemarie de Leeuw is met haar dochtertje Lotte van 1 komen kijken en liet op het internet haar oog al vallen op een klein speelhuisje: ,,De olifantenglijbaan was mijn eerste keuze, maar die blijkt veel te groot. Het houten huisje past wel in de tuin. Lotte kan daar nog jaren plezier van hebben, als ze wat ouder is, kan ze er nog een theeparty houden met vriendinnen.”

Ze heeft nog geen bod uitgebracht, maar gaat dat zeker doen: ,,Nieuw koop je ze voor 400, 500 euro. Voor dat bedrag kan ik naar Disneyland Parijs!”

Geen stormloop

Het loopt niet storm op de Gemeentewerf, maar rond twee uur zijn er zo’n veertig mensen een kijkje komen nemen.

Een van de aanwezige gemeenteambtenaren is al drie jaar bezig met het speelbeleid: ,,Destijds kregen we de opdracht van de raad om te bezuinigen en ook te zorgen voor burgerparticipatie in het proces.” Het aantal speelplaatsen moest inkrimpen.

De ambtenaar: ,,Een klein tiental is inmiddels overgenomen door andere partijen en nieuwe stichtingen die mensen ervoor hebben opgezet. Wij hebben geholpen met de herinrichting en verschillende toestellen gegeven.”

Inzetten bij calamiteit

Quote

Het is speelgoed, we willen niets liever dan dat kinderen er weer mee kunnen spelen

Gemeenteambtenaar

Online bieden op de speeltoestellen kan nog tot en met 24 juni. Startprijs voor alle artikelen is 10 euro. De uiteindelijke prijs wordt verhoogd met 21 procent. Dat geld gaat naar de online veilingmeester. Als de hoogste bieders bekend zijn, volgt de definitieve gunning.

De gemeenteambtenaar: ,,Het kan zijn dat we voor een item 500 euro krijgen, daar waar we er minimaal 1.000 voor wilden. Dan kunnen we besluiten het binnen de poorten te houden en het bijvoorbeeld in te zetten in het geval van een calamiteit.”

Of er genoeg belangstelling is en of de gemeente geld overhoudt aan de veiling, is nog even afwachten en niet het voornaamste doel. ,,Het is speelgoed, we willen niets liever dan dat kinderen er weer mee kunnen spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal