Een bijeenkomst van de groep over hun toekomstige woongemeenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bijeenkomst van de groep over hun toekomstige woongemeenschap. © Wijland Woonpioniers

Een woongemeenschap in een ecowijk: ‘We gaan van alles delen: auto's, wasmachines, noem maar op’

EWIJK - Ze dromen er allemaal van om in een woongemeenschap te wonen, de zeven karttrekkers, die Wijland Woonpioniers vormen. Een plek waar ze meer dan buren voor elkaar zijn, hun wasmachine en auto delen. Sinds kort hebben ze een locatie op het oog: de toekomstige Ecowieck in Ewijk. Een gesprek met Eva de Boer uit Nijmegen, voorzitter van Wijland Woonpioniers. 

19 reacties

 • Francis Vries

  2 jaar geleden
  Wat een negativiteit Minder auto per hoofd is meer de fiets gebruiken
 • Francis Vries

  2 jaar geleden
  Positief blijven er zijn verschillende verxekeringen hiervoor Een klein fondsje voor wat kleinere dingen Kleine zuinige tweedehands autos Komop een auto delen moet kunnen
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Die tijd heb ik ook meegemaakt... dit waren hippies in de tijd van Flowerpower.Ze vielen op door hun kleding en lange jurken met bloemmotief - leuk en fleurig om te zien.Later gingen ze geestverruimende producten gebruiken zoals wiet en drugs, toen is het fout gegaan.
 • Politiekincorrect

  3 jaar geleden
  Dat is niet juist, het scheelt geen geld. Groot misverstand is dat als een duurzame machine lang mee gaat dit goed is. Door innovatie wordt vaak binnen 5 jaar een apparaat ontwikkeld dat veel energie zuiniger is. Daar gaan je berekeningen! En produceren kost helemaal niet zoveel uitstoot als     vaak beweerd wordt. tegenwoordig wordt alles gedemonteerd en gerecycled etc.
 • J. Goede

  3 jaar geleden
  Het scheelt geld, waardoor je voor een duurdere maar zuinigere machine kunt kiezen die langer meegaat. Het scheelt ruimte, waardoor je compacter kunt wonen. En het is gezelliger, want je komt nog eens een buur tegen terwijl je de was staat te doen :)