De meeste inwoners van de gemeente Beuningen houden zich aan de regels, maar niet iedereen.
Volledig scherm
De meeste inwoners van de gemeente Beuningen houden zich aan de regels, maar niet iedereen. © DG

Eerste boetes uitgedeeld aan jongeren die samen wilden chillen

BEUNINGEN/WINSSEN - De eerste boetes voor mensen die zich niet aan de ‘corona-regels’ houden zijn dinsdagavond opgelegd in de gemeente Beuningen. Vijf jongeren die samen in Winssen wilden chillen, kregen een bekeuring. 

De handhavers en politieagenten maken zeer regelmatig rondes door de gemeente. Ze kijken dan of inwoners de maatregels, die door de overheid zijn opgelegd, naleven. Het merendeel doet dat ook, aldus de gemeentewoordvoerder. ‘Ze houden zich aan de afstanden en aan de nieuwe regel om met niet meer dan twee mensen op pad te gaan.’ 

In auto chillen

De handhavers betrapten dinsdagavond vijf jongeren die deze regels overtraden. Ze kwamen naar de dijk in Winssen om daar samen in een auto te gaan chillen. Dat mag niet meer. Aan hen is een boete opgelegd. Hoe hoog die uitvalt, bepaalt volgens de zegsvrouw het openbaar ministerie. De boetes kunnen oplopen tot 400 euro per persoon.

Tevreden

De Beuningse burgemeester Daphne Bergman is over het algemeen tevreden hoe de inwoners zich aan de regels houden. Ze vraagt wel aan hen om dat ook te blijven doen, ondanks dat zoveel mogelijk thuisblijven en het verbod om in groepen iets te doen, lastig is. De regels zijn, aldus Bergman, nodig om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Eén boete

In de gemeenten Druten en Wijchen deelden de boa’s tot nu toe één boete uit. Dat was bij basisschool De Appelhof in Druten.

Maas en Waal