Volledig scherm
Ricardo Brouwer © dg

Eerste Roze Dag in Beuningen

BEUNINGEN - Ricardo Brouwer  organiseert op zaterdag 14 december voor het eerst een Roze Dag in Beuningen.  Initiatiefnemer Brouwer wil hiermee de aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI) vergroten. 

De middag in MFA ’t Hart in Ewijk bestaat uit een symposium met aansluitend een theatervoorstelling en wordt geopend door burgemeester Daphne Bergman.

Tijdens het symposium spreken Brouwer, Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) en de Belgische politiek wetenschapper Rémy Bonny. Aansluitend zal de Bredase drag queen Emily Salvia haar voorstelling Don’t Drag Me Down’ spelen, een one-womanshow over het niet passen in de zogenaamde hokjes die de maatschappij je oplegt. Deze mix tussen performance en  monologen is tevens een zoektocht naar acceptatie. 

Na afloop is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten en met elkaar te spreken.

Raadsvergadering

Afgelopen jaar sprak Brouwer in tijdens een raadsvergadering in de gemeente Beuningen waar hij de positie van LHBTI’s in Nederland onder de aandacht bracht en hulp aanbood bij verbetering van deze positie in de gemeente Beuningen. ,,Statistisch gezien behoort een kleine 2600 personen in onze gemeente tot de LHBTI-gemeenschap, dit is iets meer dan het inwoneraantal van Weurt”,  zei Brouwer. 

,,LHBTI-personen hebben nog steeds te maken met negatieve ervaringen, verhoogd risico op eenzaamheid, arbeidsdiscriminatie en psychische klachten en depressies. Dat wilde ik onder de aandacht brengen van de gemeenteraad.” 

Motiemarkt

 Deze inspraak resulteerde in deelname aan de Motiemarkt. De hieruit voortgekomen motie werd unaniem gesteund door de gemeenteraad, waarmee Brouwer groen licht kreeg voor een subsidie om het evenement te organiseren.

De Roze Dag is gratis toegankelijk. Vanwege beperkte capaciteit is aanmelden zeer gewenst. Aanmelden kan via het e-mailadres rozedagbeuningen@gmail.com.

Maas en Waal