Youtuber Mats van der Graaf heeft 60.000 abonnees op zijn YouTubekanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Youtuber Mats van der Graaf heeft 60.000 abonnees op zijn YouTubekanaal. © Erik van 't Hullenaar

Einde aan het verdienmodel van vloggers door strengere regels? 'Het is nog zo onduidelijk’

ARNHEM/ BEUNINGEN - Komt het verdienmodel van populaire vloggers in gevaar door aangescherpte regels op het gebied van reclame? YouTubers uit de regio maken zich vooralsnog geen zorgen. ,,Het is nog zo onduidelijk. De regels zijn nog weinig concreet”, zegt de bekende Arnhemse YouTuber Mats van der Graaf. 

9 reacties

 • Joep

  2 maanden geleden
  Gelukkig mag u dat zelf weten, wij kijken alleen nog maar Youtube en vinden het prachtig. Die vloggers mogen ook best wat verdienen dmv reclame of viewers.Geen reclame op youtube (hebben wij uit staan), leuke reakties, enorm veel keus, de kinderen leren hier talen...prachtig! Er zou alleen nog een concurrent voor youtube moeten komen want ze krijgen spatjes en verwijderen mensen om Biden te beschermen.
 • Joep

  2 maanden geleden
  Dit is omdat er geen mens meer naar de NPO en hun fake nieuws willen kijken. Deze vloggers doen niets verkeerds dus dit is echt totaal belachelijk.
 • EvilAdmin

  2 maanden geleden
  Ik zou me als youtuber eerder zorgen maken dat Youtube links en rechts kanalen zomaar demonetized. Doe je al die moeite om een publiek op te bouwen slaat Youtube je financiéle basis zomaar weg. Want Youtube is kennelijk vergeten wie de mensen zijn die haar hebben grootgemaakt. Uiteindelijk kun je geen langdurige carriëre bouwen op het platform van een ander. Net als bij de overheid, wat Youtube geeft kan Youtube ook weer zomaar wegnemen.
 • Pim

  2 maanden geleden
  Daarom kijkt ik dus niet naar die omhooggevallen typetjes.Ik doe niet aan persoonsverheerlijking.
 • Nonkel

  2 maanden geleden
  Ik zie het als een verdienmodel van opgeblazen ego's. Het lijkt me dat we daar nog veel meer belasting op kunnen heffen.
 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Maas en Waal