WVW in Weurt wil al vele jaren een kunstgrasveld voor de jeugd. Nu wordt het eindelijk aangelegd. Archieffoto
Volledig scherm
WVW in Weurt wil al vele jaren een kunstgrasveld voor de jeugd. Nu wordt het eindelijk aangelegd. Archieffoto © Bert Beelen

Eindelijk kunstgras voor de jeugd van WVW

WEURT - De jeugdteams van voetbalvereniging WVW in Weurt kunnen binnenkort eindelijk spelen op kunstgras. De club heeft daar jarenlang op moeten wachten. WVW tast bovendien diep in de buidel, omdat gekozen is voor een milieuvriendelijke, niet-omstreden variant kunstgras.

,,We hebben een hoop papier en inkt verspild om dit voor elkaar te krijgen. Alle omringende clubs hebben al lang kunstgras. We zijn de hekkensluiter van de gemeente Beuningen”, zegt WVW-voorzitter Jean Paul Jansen. ,,De jeugd groeit ermee op en wil op kunstgras spelen. Dat kan mede de keuze bepalen bij welke vereniging ze zich aansluiten.”

WVW heeft op sportpark De Kamp twee natuurgras-wedstrijdvelden en twee natuurgras-trainingsvelden. Een van die trainingsvelden wordt nu omgezet in een kunstgrasveld. 

De afmetingen en belijningen maken het veld geschikt voor wedstrijden van de jeugdteams. ,,Het voldoet aan de KNVB-norm. Doordeweeks kunnen we het veld gebruiken voor trainingen.”

Duurder soort kunstgras

Quote

We moeten duurzaam en milieube­wust zijn, en kiezen daarom voor een soort kunstgras­veld dat niet in opspraak is geraakt

Jean Paul Jansen, Voorzitter WVW

De Weurtse club heeft gekozen voor een veld van zogeheten TPE en niet voor infill met de veelbesproken zwarte rubberen korrels. Hoewel de schadelijkheid van deze korrels niet is aangetoond, is er veel discussie over. Jansen: ,,Ouders kijken er argwanend naar. We moeten duurzaam en milieubewust zijn, en kiezen daarom voor een soort kunstgrasveld dat niet in opspraak is geraakt.”

De gemeente Beuningen, die de aanleg van het kunstgrasveld voor een groot deel subsidieert, wilde alleen voor de goedkopere variant betalen. ,,De meerkosten, zo'n 30.000 tot 40.000 euro, komen volledig voor onze rekening. Veel geld. Dat geeft ook aan hoe graag we dit kunstgrasveld willen hebben”, zegt de voorzitter.

Modder

Plannen om ook andere grasvelden in de toekomst te veranderen in kunstgras, zijn er niet. ,,We hebben een ledenbestand waarvan een groot deel niet gecharmeerd is van spelen op kunstgras. Senioren willen gewoon gras, modder aan de poten. We doen dit puur voor de jeugdteams, zodat we op dat vlak gelijkwaardig zijn aan de andere verenigingen in de omgeving.”

De aanleg van het kunstgrasveld is inmiddels begonnen. Over drie tot vier weken wordt het kunstgrasveld opgeleverd. Of dat nog wordt gevierd, na het jarenlange wachten, weet Jansen niet. ,,Daar gaan we nog over nadenken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal