Volledig scherm
Zonneveldbouwers trekken verwoed aan de kabels tussen de zonnepanelen op de Lage Woerd in ewijk. © Koen Verheijden

Ewijks zonneveld groeit snel, maar de stroom laat op zich wachten

EWIJK - Na drie jaar wachten op de aanleg van zonneveld Lage Woerd, gaat het plotseling snel met het plaatsen van zonnepanelen aan de Goudwerf in Ewijk. Nadat in juni het startschot voor de bouw werd gegeven, zijn alle stellages al gebouwd en is zelfs al meer dan de helft van de ruim 18.200 zonnecollectoren geplaatst.

Het veld bij Ewijk is voorlopig het grootste in de regio en levert straks genoeg energie om zo'n 1.800 huishoudens van stroom te voorzien. Hoewel alle panelen over een paar weken wel gelegd zijn, is het volgens energiebedrijf Engie nog zeker tot in februari wachten voor ze operationeel zijn. 

Omdat leveranciers van de benodigde techniek de vraag niet kunnen bijbenen, loopt de bouw van de benodigde trafohuisjes vertraging op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal