Volledig scherm
Tennisvereniging Ewijk begint met OldStars Tennis. © anp

Ewijkse tennisvereniging start met OldStars tennis: bal mag twee keer stuiteren

EWIJK - Tennisvereniging Ewijk start als een van de eerste in deze regio met OldStars Tennis. Deze vorm van tennis is bedoeld voor de oudere tennissers. De spelregels zijn iets anders dan bij het gewone tennis: de bal mag bijvoorbeeld twee keer stuiteren. 

Een tijd terug vroeg een lid van de Vereniging van Senioren Beuningen (VVSB) aan Hans Arnouts, voorzitter van Tennisvereniging Ewijk, of het een idee was om met tennis voor de oudere sporters te beginnen. ,,Ik dacht: ‘waarom niet?’ Bij voetbal- en hockeyclubs zie je al vaker van die speciale seniorengroepen. We moeten onze oudere inwoners ook de kans bieden om te gaan tennissen”, zegt Arnouts.

Oproepjes

Om te kijken of er genoeg animo voor ‘seniorentennis’ is, plaatsten de Senioren Vereniging van Beuningen en de Ewijkse tennisclub eerder dit jaar verschillende oproepjes. Met succes: daarop kwamen al meteen meer dan tien aanmeldingen binnen (inmiddels is de teller de twintig gepasseerd). ,,Een mooi aantal om te kunnen starten”, aldus Arnouts. 

Toevallig riep het Nationaal Ouderenfonds deze zomer net OldStars Tennis in het leven. Dit is een aangepast tennisspel om ouderen op een gezonde manier en zonder blessuregevaar te laten bewegen op de tennisbaan. Zo duren de sets iets korter, mag de tennisser ook onderhands serveren en wordt een dubbelspel op een enkelveld gespeeld. ,,Het is gek om zelf iets op te zetten, terwijl er nu zoiets is", zegt Arnouts. Dus start zijn club met OldStars Tennis. Komende woensdag, 18 september, staat de eerste tennisochtend op het programma. Vanaf 10.00 uur krijgen de deelnemers een uur les, daarna mogen ze nog tot 12.00 uur vrij tennissen op de banen. 

Tien trainingen

In ieder geval tot het eind van dit jaar zijn er tien trainingen van Oldstars Tennis. Daarna kijkt de club met de deelnemers of het bevalt en of ze er mee doorgaan. 

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar bestuur@tvewijk.nl.    

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal