Manifestatie tegen windmolens dinsdagavond bij het gemeentehuis in Beuningen voorafgaand aan de beslissende raadsvergadering. Rik Wouters spreekt de groep tegenstanders toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Manifestatie tegen windmolens dinsdagavond bij het gemeentehuis in Beuningen voorafgaand aan de beslissende raadsvergadering. Rik Wouters spreekt de groep tegenstanders toe. © David van Haren

Felle discussies, maar weg is vrij voor Beuningse windmolens

BEUNINGEN - De vijf windmolens langs de A73 en de N322 mogen er definitief komen. Zelfs een protestmanifestatie dinsdagavond van Stichting Tegenwind, voor de deur van het gemeentehuis, mocht niet meer baten. De gemeenteraad stemde in meerderheid voor. 

7 reacties

 • Fred Budde

  1 jaar geleden
  Een enorm schandalig besluit de gemeente heeft totaal niets met hun bewoners en de omgeving , het is alleen maar prestige , Ga je schamen Beuningen zo ga je niet met de wensen van de bewoners om , even op een rijtje stank van vuilverbranding (ARN) stank van de vleesverwerker op de goudwerf fijnstof van de A73 zonder geluidswal vanaf ter hoogte van de gamma groenonderhoud waar erg op word bezuinigd hogere gemeente belastingen , beetje eenrichtingsverkeer vind ik .
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  In Duitsland hanteren ze een afstand met omwonenden van 10 X de hoogte. Dus bij een windmolen van 200 meter is de afstand 2000 meter. In Nederland is dit slechts 500 meter... steeds meer blijkt dat omwonenden last hebben van slagschaduw met geestelijk en lichamelijke klachten.
 • T Leaners

  1 jaar geleden
  Carel: idd dit college is gezwicht voor het verdienmodel van de energiereuzen en vooral bij BN@M hun eigen ego en hang naar pluche. Ze doen het ook voor de kinderen, maar hebben niet in de gaten dat landschap EN gezondheid voor de kinderen straks verpest is. Hoop is op Raad van State wel gezond verstand heeft.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Deze grootschalige vernietiging van natuurgebieden en leefomgevingen wereldwijd om het ‘klimaat’ te redden, is een puur geld gedreven verdienmodel voor grote (olie)bedrijven. De enigen die hier beter van worden zijn de financiële markten. Groene religieuzen zullen zich ooit, als hun kinderen hen erop aanspreken, achter de oren moeten krabben voor zoveel domheid.
 • m bruijn

  1 jaar geleden
  De definitieve vernieling van het landschap is gestart.