Down to the Rabbit Hole, Ewijk, 26-6-2016 .
Volledig scherm
Down to the Rabbit Hole, Ewijk, 26-6-2016 . © Gerard Verschooten

Festivalnoise en heel veel modder op Down The Rabbit Hole

EWIJK - De derde editie van Down The Rabbit Hole was een interessante staalkaart van creatieve diversiteit, gebracht door jong en oud. Met klei kunstobjecten maken, films kijken, liever lesbisch lamineren. Het kon allemaal. En er was allerlei muziek, van singer-songwriter Sun Kil Moon via de elegante popfunk van Lianne La Havas en vuige furie van Savages (een op hol geslagen Souixie & The Banshees) naar drukke afrobeat van Pat Thomas en de laagdrempelige Balkanfolk en ska van de Bosnische sfeermakers Dubioza Kolektiv.

Ook chillen was mogelijk.

Festivalnoise
Bij regen in containers op het Vuige Veld. Of dubbel stil zitten onder een verlaten bartafel. Bij de podia waren de mensen te spraakzaam. Mark Kozelek van Sun Kil Moon probeerde het volk het zwijgen op te leggen met bezwerende handgebaren. Tevergeefs. De Ier Glen Hansard had er een woord voor: festivalnoise. En snoerde veel kletsmajoors de mond met folkrock, rock met Springsteen-intensiteit en een fantastische cover van Astral Weeks van landgenoot Van Morrison.

Whitney
Nog meer coverkippenvel: de explosieve uitvoering van L.A. Woman door de expressieve garagerocker Ty Segall & The Muggers. Tegenvallend: het gehypte Whitney bleek een weinig urgente folkpop- en americanaband en The Cinematic Orchestra bracht saaie esoterische jazzrock. Sterk waren Frightened Rabbit (Schots indie-elan) en Car Seat Headrest (indiemix van Red House Painters. Sebadoh en Sonic Youth).

Moddereditie
Een goede keuze: de optredens van de Nederlandse musici (rappers Rico & Sticks en Fresku, De Staat en My Baby) in de voetbalveld grote hoofdtent. Prachtbeeld bij het energieke optreden van bluesrocktrio My Baby: jonge meiden die net buiten de tent in de nattigheid dansten, alsof zij de regengoden wilden bezweren. Dat lukte niet. Deze Down The Rabbit Hole moest en zou de geschiedenis ingaan als de moddereditie. Gelukkig lieten de bezoekers zich niet klein krijgen.

De recensie van Down The Rabbot Hole vind je door hier te klikken

De fotoreportage Down The Rabbit Hole, dag 1 vind je door hier te klikken.

De fotoreportage Down The Rabbit Hole, dag 2 vind je door hier te klikken.

De fotoreportage Down The Rabbit Hole, dag 3 vind je door hier te klikken.

De video Down The Rabbit Hole, dag 2 vind je door hier te klikken.

Lees meer over Down The Rabbit Hole in de krant, ook digitaal te lezen via krant.gelderlander.nl

Maas en Waal