Volledig scherm
PREMIUM
Het afmeerponton aan Beuningse zijde, schuin aan de overkant die aan Slijk-Ewijkse kant. De waterstand is 1 meter te laag om het fiets- en voetveertje bij het ponton te kunnen laten komen. © DG

Fietspontjes varen dit jaar niet meer

BEUNINGEN/ DODEWAARD - Het ziet er naar uit dat de fiets- en voetveertjes over de Waal dit toeristisch seizoen niet meer gaan varen. Vermoedelijk komt het waterpeil niet meer op voldoende niveau om te kunnen aan- en afmeren. 

De pontjes tussen Beuningen en Slijk-Ewijk, Druten en Dodewaard en Varik en Heerewaarden liggen nu al ruim een maand - sinds 1 augustus - aan de wal. Zeker met het mooie zomerweer betekent het dat duizenden fietsers en wandelaars niet konden worden overgezet. Eigenlijk zouden de drie veren tot half september nog dagelijks varen; en daarna alleen nog de twee resterende weekenden eind deze maand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal