Volledig scherm
Brandweerlieden halen met trekkers het ergste van het water weg. © Tom Hessels

Flinke waterschade in flat Beuningen na gesprongen waterleiding (video)

BEUNINGEN - In een flatgebouw aan het Julianaplein in Beuningen is zaterdagavond flinke schade ontstaan door een gesprongen waterleiding. In totaal stond in dertig kelderboxen van de flat een laag met water.

Een bewoner van het appartementencomplex trof op de gang van het complex een waterballet aan. Een laag water van enkele centimeters verspreidde zich over de gang en in de kelderboxen. De bewoners waarschuwden elkaar direct, zodat ze waardevolle spullen nog konden redden.

Lekkage
Het water is vermoedelijk afkomstig van een bovengelegen verdieping, waar de lekkage waarschijnlijk is ontstaan. Door een nis in de muur kwam het water naar beneden gelopen. De brandweer heeft rond 22.30 uur samen met loodgieters de waterleiding afgesloten. Ook hebben zij de dorpel verwijderd en met trekkers een groot deel van het water weggehaald.

Schade
De schade aan de diverse kelderboxen is groot. „Ik kan de complete vloerbedekking weggooien", zo zegt een van de bewoners. Hoe groot de schade exact is, is nog niet bekend. Hij was echter wel op tijd om samen met zijn schoonzoon de koelkast uit de berging te halen. Ook in de andere boxen is de schade enorm.

Volledig scherm
De vloer staat blank door de lekkage. © Tom Hessels
Volledig scherm
Bewoners proberen het water te verwijderen. © Tom Hessels
Via Hessels Media

Maas en Waal