Volledig scherm
Het intapen van een been, ter illustratie. © ANP

Fysiotherapie De Hofstede wil naar nieuwe, grotere locatie in Beuningen

BEUNINGEN - Cliënten van fysiotherapie De Hofstede moeten waarschijnlijk over een tijdje voor hun behandeling op een andere plaats in Beuningen zijn. De fysiotherapeuten willen verhuizen naar een grotere locatie.

De Hofstede zit nu nog op twee plaatsen aan de Wilhelminalaan in Beuningen. Dat is volgens de fysiotherapeuten niet optimaal en bovendien groeit hun praktijk. Bij een van de vestigingen staat daarom al een tijdelijke unit. 

Verbouwen

De Hofstede denkt al langer na over uitbreiding. Eerst was het idee om een van de huidige locaties te gaan verbouwen. Nu ligt er een ander plan: om een witte woonboerderij aan de Wilhelminalaan om te toveren tot praktijk. In het pand zouden onder meer tien behandelruimtes, een oefenzaal en personeelskamer komen. 

Voordat de verbouwing kan starten, moet eerst het gemeentebestuur het plan nog goedkeuren. Deze week gaven burgemeester en wethouders al aan er positief tegenover te staan. Wel hebben ze een aantal voorwaarden, zo moet er bijvoorbeeld genoeg groen overblijven rondom het pand. 

Stukken indienen

De Hofstede heeft tot oktober van dit jaar de tijd om de benodigde onderzoeken en het zogenoemde ‘conceptbestemmingsplan’ in te dienen bij de gemeente. Als die stukken binnen zijn, gaat de procedure verder. 

Maas en Waal