Volledig scherm
Molen De Haag in Beuningen. © Paul Rapp

Gebouwen kleuren oranje tegen geweld tegen vrouwen

BEUNINGEN / WIJCHEN - De katholieke kerk van Beuningen, het Kasteel van Wijchen en vooral molen De Haag in Beuningen kleuren dezer dagen oranje. Dat is niet om een nationaal sportteam te steunen, of als eerbetoon aan ons Oranjehuis. De reden is serieuzer: ze haken ze aan bij Orange the World, een wereldwijde actie tegen fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen. 

Volledig scherm
De katholieke kerk van Beuningen. © Paul Rapp

De drie gebouwen bevinden zich in goed gezelschap. Sinds de Orange the World in 2014 begon, werden ook ikonen als de piramides van Gizeh, het Empire State Building en de Brandenburger Tor oranje uitgelicht.

Jaarlijks
De soroptimistenclub Batenburg en Maas en Waal, een soort rotary voor vrouwen, zorgde er dit jaar voor dat het fenomeen in de regio landde. De leden willen Orange the World elk jaar laten terugkeren met steeds meer uitgelichte plekken, waarbij gebouwen in Druten boven aan het verlanglijstje staan.

De actie begon op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot en met 10 december. Dat is de Dag van de Mensenrechten. Ook de kerk van Weurt doet mee aan de actie. Gisteravond waren de lampen daar echter om onbekende reden gedoofd.

Volledig scherm
Het Kasteel van Wijchen. © Paul Rapp

Maas en Waal