Volledig scherm
Ronny Ruysdael tijdens de Kasteelfeesten in Wijchen. Archieffoto. © Izaäk Verkeste

Geen 750 maar 33 kaartjes voor Snollebollekes en Ronny Ruysdael: ‘Ik heb er hoofdpijn van’

BEUNINGEN - In Beuningen is zaterdag een rel ontstaan rond de kaartverkoop voor het carnavalsbal op 2 maart van carnavalsvereniging De Plekkers. 

De carnavalsvereniging heeft voor die avond twee topartiesten vastgelegd: de Snollebollekes en Ronny Ruysdael.

Zaterdag startte de voorverkoop voor het bal op 2 maart. Maar van de 750 kaartjes bleken er nog maar 33 beschikbaar.

Kaartjes zo weg

Quote

We hadden 33 kaartjes, die waren binnen vijf minuten weg.

Medewerkster Primera Beuningen

Tot grote teleurstelling en woede van vele tientallen carnavalsvierders die zaterdag al vroeg kaartjes dachten te kunnen kopen bij de Primera in Beuningen, het vaste verkooppunt. Sommigen stonden al om 07.00 uur in de rij voor de winkel die om half negen openging.

,,We hadden 33 kaartjes, die waren binnen vijf minuten weg. De kaartverkoop voor de carnavalsavond van De Plekkers doen we al jaren, altijd goed gegaan. En nu dit, dit is heel vervelend, al die negatieve reacties. Ik heb er hoofdpijn van”, verzucht een medewerkster.

Rond negen uur zaterdagmorgen meldde carnavalsvereniging De Plekkers op Facebook dat de kaartjes voor het carnavalsbal ‘helaas al zijn uitverkocht!’ Een paar uur later gevolgd door het bericht dat ‘de run op de kaartjes ook voor ons een verrassing is.’ ‘In alle jaren van ons bestaan hebben wij dit nog niet meegemaakt, maar voor ons wel een leermoment voor de toekomst’.

Carnavalsvierder weggejaagd

Een deel van de 750 kaartjes is gegaan naar plaatselijke carnavalsverenigingen die vooraf kaartjes konden reserveren. ,,Een begrijpelijke keuze”, zegt een 26-jarige Beuningenaar, zwaar teleurgesteld dat hij geen kaartjes heeft.

,,Maar hoe kan het dat er bij de voorverkoop nog maar 33 kaartjes beschikbaar zijn?,’’ vragen hij en zijn vrienden zich af.  ,,Op deze manier jaagt carnavalsvereniging de Plekkers de carnavalsvierder die er al jaren komt, de zaal uit. Je wilt toch in je eigen dorp carnaval vieren.” 

Eerlijke kans

Volledig scherm
Pleinfeest in Malden met De Snollebollekes, vorig najaar. Archieffoto © David van Haren

Op de Facebookpagina van De Plekkers is veel kritiek van boze en teleurgestelde Beuningenaren.

De Plekkers in een reactie: ‘Voor héél veel geïnteresseerden en overige vaste bezoekers is dit een grote teleurstelling, want zij hebben geen kaartje kunnen bemachtigen. Of ze hebben het gevoel geen eerlijke kans te hebben gekregen. We ontvangen hierover kritiek. Deze kritiek is ten dele terecht. We realiseren ons dat we met dit bericht de teleurstelling niet kunnen wegnemen, maar we hebben toch gemeend onze kant van het verhaal te belichten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Ondermijning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtbare’ criminaliteit

    Ondermij­ning in Maas en Waal: prioriteit bij aanpak ‘onzichtba­re’ criminali­teit

    WIJCHEN/BEUNINGEN/DRUTEN/LEEUWEN - Politie en gemeenten in Maas en Waal gaan de komende jaren werk maken van het bestrijden van de onzichtbare invloed van criminelen op de samenleving. Daarbij moet gedacht worden aan zaken als afpersing van ambtenaren dan wel bestuurders, ondernemers en het al dan niet onder dwang inzetten van agrarische loodsen of garageboxen voor drugsproductie. Ook internetfraude krijgt extra aandacht.

Maas en Waal