Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Piet de Klein feliciteert Marion Verweij met de gesloten intentieovereenkomst. © Privéfoto

Geen droomhuis maar een ‘E-lab’ bouwen in Ewijk

EWIJK - Ze zijn al jaren vrienden, wonen door het hele land en hebben één wens: samen een plek creëren die goed is voor de toekomst. De locatie vond de vriendengroep, die zichzelf E-lab noemt, inmiddels: de toekomstige ecowijk van Ewijk. Ze onderzoeken nu of hun plan daar haalbaar is. Een gesprek met twee leden van E-lab: Ruurd Kuijlenburg en Marion Verweij.

Wie vormen samen E-lab?
Kuijlenburg: ,,Onze groep bestaat momenteel uit zo’n dertig vrienden. Dat komt neer op vijftien tot twintig huishoudens. Wel zijn er al meer mensen die interesse hebben getoond. We zijn allemaal gepassioneerd over de toekomst van ons universum en daarom vinden we het belangrijk om deze plek goed achter te laten voor generaties na ons.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal