Volledig scherm
Het campingterrein van Down The Rabbit Hole. © Eveline van Elk

Geen plek voor DTRH-crew op Groene Heuvels

EWIJK - Voor het eerst in jaren overnachten zo'n 250 ‘werknemers’ van Down The Rabbit Hole (DTRH) niet op vakantiepark de Groene Heuvels in Ewijk. Reden: de bungalows zitten vol met onder andere arbeidsmigranten en er is dus geen plaats meer. 

Het driedaagse muziekfestival vindt sinds 2014 ieder jaar plaats op de Groene Heuvels. De 35.000 bezoekers kunnen kiezen voor een slaapplek op de festivalcamping. Voor de ‘flexibele DTRH-medewerkers’, zoals het barpersoneel, wordt er op het terrein ook een speciale personeelscamping ingericht. 

Met 250 personen naar Schaijk

De organisatie zelf maakt al jaren gebruik van de bungalows van het daarnaast gelegen vakantiepark. Dit jaar is dat onmogelijk, aldus marketing manager Bente Bollman. ,,Daarom verblijven we, met ongeveer 250 personen in twee andere bungalowparken bij Schaijk.”

Met ‘we’ bedoelt hij onder andere de mensen die voor het geluid en licht zorgen, leveranciers, het management maar ook de podiumbouwers die al weken eerder in Ewijk aan het werk zijn. ,,Natuurlijk is het handiger dat we om de hoek van het festivalterrein slapen, maar het is nu niet anders. Gelukkig is Schaijk maar een minuut of twintig rijden.”

90 procent van huisjes zit vol arbeidsmigranten

Dat de DTRH-medewerkers niet kunnen overnachten bij het Ewijkse vakantiepark komt omdat in zo'n 90 procent van de huisjes arbeidsmigranten verblijven. Dat is niet toegestaan; de woningen zijn bedoeld voor recreatie. Daarom treedt de gemeente er nu tegen op. Eigenaren die in hun huisje buitenlandse medewerkers huisvesten of er zelf permanent wonen, krijgen straks een halfjaar om daarmee te stoppen

Down The Rabbit Hole is dit jaar van 5 tot en met 7 juli. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal