Volledig scherm
Maandenlang stond er bij de geldautomaat in Weurt een mobiel toilet voor de bewaker. © Paul Rapp

Geldautomaten in Weurt, Wijchen en Molenhoek dicht om 'plofrisico'

WEURT/MOLENHOEK - De Rabobank sluit volgende maand de enige geldautomaten van  Weurt en Molenhoek. Ook de geldmachine bij het winkelcentrum in de Wijchense Lepelaarstraat gaat dicht.

Rabobank Rijk van Nijmegen sluit de automaten per 13 november in verband met het risico op plofkraken, laat de directie weten. Rabobank, en ook andere banken, sloten het afgelopen jaar al meer geldautomaten om die reden.

Dixi

De geldautomaat aan Laan 1945 in Weurt kwam dit jaar uitgebreid in het nieuws. Een mobiel toilet bij de machine verraadde eerder dit jaar dat de Rabobank de automaat bewaakte, wat door heel het land het geval bleek te zijn. 

In mei besloot de bank in de regio een groot aantal geldautomaten 's nachts af te sluiten. Het ging om machines die dicht bij, of onder, woningen waren aangebracht. In Nijmegen werden om veiligheidsredenen ook al twee automaten opgedoekt.

Alternatief

Volgend directievoorzitter Antoine Driessen van Rabobank Rijk van NIjmegen onderzoekt de bank of er in Molenhoek op een andere plek een nieuwe geldautomaat kan komen die wel veilig genoeg is. In Weurt en Wijchen zijn er, in een gehanteerde straal van 2,5 kilometer, genoeg alternatieven, zegt hij. De bank heeft in zijn werkgebied momenteel 22 geldautomaten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal