Volledig scherm
Windmolens. © ANP

Gemeenteraad Beuningen besluit pas later over windmolens bij Ewijk

Of er mogelijk windmolens langs de A73 bij Ewijk komen, wordt pas 9 april duidelijk. Eerder zouden de Beuningse gemeenteraadsleden 12 maart besluiten of ze akkoord gaan met het ‘locatieplan’, waar de turbines onderdeel van zijn. Dit besluit is een maand uitgesteld.

De gemeente Beuningen wil over 21 jaar energieneutraal zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er 731 TerraJoule duurzame energie worden opgewekt, met name met wind- en zonne-energie. Een ‘gebiedsraad’ van vijftien inwoners van Beuningen werkt sinds begin 2018 aan een zogenoemd locatieplan. In dit stuk staat waar eventuele zonnevelden en windmolens moeten komen, en onder welke voorwaarden.

Aanvankelijk zouden de gemeenteraadsleden, die het laatste woord hebben, 12 maart over het plan stemmen. Maar die vergadering is verplaatst naar 9 april, zodat ze het er nog twee avonden extra over kunnen hebben. ,,Sinds ik in de gemeenteraad zit, is het niet eerder voorgekomen dat we voor een onderwerp twee commissievergaderingen inplannen”, zegt wethouder Pim van Teffelen.

Mocht er ‘ja’ komen vanuit de raad, kunnen initiatiefnemers voor wind- en zonne-energie plannen indienen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal