Grada Croonen wordt 100 jaar. Haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen verrassen Grada op deze bijzondere dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Grada Croonen wordt 100 jaar. Haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen verrassen Grada op deze bijzondere dag. © Foto: Bert Beelen

Grada werd 100 maar vierde dat niet alleen: ‘Ik zou je graag een knuffel geven’

BEUNINGEN - Alles was al geregeld. Grada Croonen-Romviel uit Beuningen zou haar honderdste verjaardag vieren bij Café Hanneke in Weurt. Ook de burgemeester kwam misschien langs. Vanwege het coranavirus zat dat er allemaal niet in. Maar Grada zelf genoot niet minder van deze bijzondere dag.

Alleen zitten, hoeft ze deze maandag niet. Daar zorgen haar drie kinderen wel voor. Ze maakten van te voren een planning. De hele dag door krijgt Grada bezoek. Haar ene zoon is vanochtend vroeg al geweest. Rond half elf staat het volgende deel van de familie klaar.

Verrassing

Met een spandoek, cadeautjes, champagne en taart willen ze hun moeder, oma en omi verrassen. Voordat ze bij haar woning zijn, loopt de ‘jarig job’ al naar buiten. Met zijn allen zingen ze ‘lang zal ze leven’. Ook de handen van Grada gaan de lucht in. De andere bewoners van de seniorenflat kijken toe.

Quote

Wanneer we de vergelij­king met de Spaanse griep maken, lijkt mama de ernst te begrijpen

,,Wat ben je mooi, mam”, roept dochter Hanneke. ,,Ik zou je graag een knuffel geven. Helaas kan dat nu niet.” De familie wil geen risico lopen en blijft daarom op een afstandje. Maar Grada geniet, van de mensen om haar heen en het mooie weer. ,,Daar heb ik geluk mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal