De eerste actie op de Groene Heuvels, eind februari 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste actie op de Groene Heuvels, eind februari 2019. © Eveline van Elk

Groene Heuvels: hoe nu verder?

EWIJK - De Groene Heuvels-soap nadert zijn apotheose. Begin maart moeten de eerste bewoners hun huisje op het vakantiepark in Ewijk verlaten. Een paar weken eerder, op 14 februari, staan eigenaren van ruim vijftig bungalows nog in de rechtbank. Ze willen uitstel van de gemeente Beuningen. Wat speelt er allemaal? Een overzicht. 

Buitenlandse medewerkers

Wie het vakantiepark oploopt, ziet menig auto of busje met een buitenlands kenteken staan. Dat is niet voor niets. Zo’n 90 procent van de bewoners, bleek uit onderzoek in opdracht van de gemeente Beuningen, zouden buitenlanders zijn die hier werken. 

Al langere tijd wonen er arbeidsmigranten op het park. In de loop der jaren nam het aantal toe. Vooral toen de exploitant eind 2018 besloot de huisjes, voor wie hij de verhuur regelt, ook voor drie jaar aan uitzendbureaus te gaan verhuren. Hij kon naar eigen zeggen niet anders meer, omdat er al zoveel arbeidsmigranten op het park verbleven. 

Een van die uitzendbureaus die er werknemers onderbrengt, is OTTO Work Force. Volgens Frank van Gool van OTTO zijn die arbeiders hard nodig, maar moet je dan ook voor goede huisvesting zorgen. ,,Je hebt hier een locatie die ze willen terugbrengen naar toerisme. Dat snap ik, maar dat kan niet één, twee, drie.” Zijn idee: sta de verhuur van huisjes aan arbeidsmigranten nog een aantal jaar toe. ,,Zodat er gespaard kan worden voor de renovatie van het park.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal