Volledig scherm
De Groene Heuvels in Ewijk. © Eveline van Elk

Groene Heuvels wil vakantiepark worden voor speciale doelgroep

EWIJK - De Groene Heuvels in Ewijk moet een vakantiepark worden voor gezinnen met gezinsleden met ADHD, ADD of ASS. Tenminste als het aan Groene Heuvels Exploitatie, Groene Heuvels Holding en de Vereniging van Bungaloweigenaren de Groene Heuvels (VEBEGH) ligt. Gisteravond deelden ze hun plan met de gemeente Beuningen.

,,De Groene Heuvels is niet interessant als gewoon vakantiepark. Daarom moet je je richten op een bepaalde doelgroep", zegt Sander van der Weerden, beheerder voor de verhuur van zo'n 70 van de 205 woningen op het park.

,,Wij kiezen voor gezinnen die kinderen hebben met een bepaalde aandoening: ADHD, ADD of ASS (verzamelnaam voor vormen van autisme, red.). Deze jongens en meiden reageren heftiger wanneer ze in een onbekende situatie terechtkomen. ASS'ers vinden het vaak moeilijk om op vakantie te gaan."

Speciale speeltuin

Het park zou voor deze doelgroep en hun familieleden moeten worden ingericht met onder andere een speciale speeltuin, een zogenoemd motorikpark. Ook zullen de woningen moeten worden aangepast. Dit vraagt om een investering.

Daarom is het idee om de woningen nog tweeënhalf jaar te verhuren aan arbeidsmigranten, iets wat nu al massaal gebeurt, zodat bungaloweigenaren geld kunnen sparen. De huisjeseigenaren die de verhuur via Van der Weerden regelen bouwen volgens hem al 'verplicht' een spaarpotje op.

Om het plan door te laten gaan, heeft Van der Weerden niet alleen positieve huisjeseigenaren nodig, 'minimum van 125 tot 150', maar ook medewerking van de gemeente en grondeigenaar Leisurelands.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal