Grote actie politie en gemeente bij recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk

video | updateEWIJK - Bij recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk is een grote actie gaande van de politie, de belastingdienst en de gemeente Beuningen. Iedereen die het park in- en uitrijdt, wordt gecontroleerd en moet zijn identiteitsbewijs laten zien. Ook zoekt de politie naar eventuele wietplantages in vakantiehuisjes.

Volledig scherm
Politie, gemeente Beuningen en de Belastingdienst houden een grote controle bij recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk. © Tom Hessels

De actie is volgens de gemeente Beuningen gericht tegen oneigenlijk gebruik van het vakantiepark. ‘Doel van deze acties is een integrale controle op bewoningsvormen en bewoners. Beuningen wil dat het recreatiepark gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk recreëren’, laat ze in een verklaring weten.

Op de kwaliteit van recreatiepark De Groene Heuvels is al langere tijd kritiek te horen: ‘We horen steeds vaker klachten over het sluiten van faciliteiten en het gebruik van recreatiewoningen voor niet-recreatie’.

Straat

Politie en gemeente hebben sinds half vijf vanmorgen bij de ingang een soort straat met tenten ingericht waar iedereen die het park verlaat wordt gecontroleerd. Bekeken wordt hoe lang iemand op het park verblijft, wat zijn af haar identiteit is, of diegene een uitkering ontvangt, en of er betalingsachterstanden zijn. De wachttijd loopt voor mensen tot wel een uur op, maar er wordt kalm gereageerd. Aan het einde van de formaliteiten krijgen mensen een bewijsje mee dat ze zijn doorgelicht.

Bubbelbad

Bij de actie zijn, naast mensen van de gemeente, ongeveer 20 agenten en een handvol belastingambtenaren betrokken. Aanhoudingen zijn, voor zover bekend, nog niet verricht. Eén personenauto is afgesleept. Bij het zoeken naar eventuele wietplantages gebruikt de politie een warmtemeter. Daarmee was het tot nu toe in elk geval één keer vals alarm: in een verdacht huisje werd een warm bubbelbad aangetroffen.

De actie wordt ondersteund door het Ariadneproject van de provincie Gelderland, de politie, gemeenten en het openbaar Ministerie. Dat richt zich op het tegengaan van misstanden en ‘ondermijnende criminaliteit’ op vakantieparken.

Volledig scherm
Controles van politie en gemeente Beuningen op recreatiepark De Groene Heuvels. © Foto Tom Hessels
Volledig scherm
Een politieman loopt met een warmtecamera langs vakantiewoningen op recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk, tijdens een grootscheepse controle van politie, gemeente Beuningen en de Belastingdienst. © Tom Hessels
Volledig scherm
Politie, gemeente Beuningen en de Belastingdienst houden een grote controle onder bewoners van recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal