Volledig scherm
De Staat op Down The Rabbit Hole in 2016. © ANP Kippa

Grote namen trappen DTRH af, Nijmeegs De Staat rockt als vanouds met orkaankracht op festival

videoEWIJK - Down The Rabbit Hole opent vrijdag al gelijk met vuurwerk. Grote namen geven acte de presence. Met De Staat nu al als regionale kers op de taart lijkt de eerste muzikale avond van het festival meer dan geslaagd.

Editors is dé grote naam op het hoofdpodium Hotot, maar om even goed warm te draaien staat De Staat als show ervoor geprogrammeerd. De Nijmeegs gebaseerde band speelt de menigte plat, met Witch Doctor als hoogtepunt.

De kenner weet dat het nummer eruit springt. Niet per se muzikaal, maar misschien zelfs meer om de performance, waarbij het publiek nauw betrokken is.

Zoals ooit geïntroduceerd in poptempel Doornroosje in Nijmegen en te zien is in de videoclip, wordt door het publiek een menselijke cirkel gevormd. De menigte draait dit keer niet als een orkaan om hem heen, maar er ontstaan meerdere ogen der tornado's in de massaal toegestroomde toeschouwers.

De Staat rockte als vanouds, want in 2014 waren zij bij de eerste editie van Down The Rabbit Hole ook al van de partij.

Grote namen

De energie spat eraf bij De Staat, maar voordat zij begonnen om 21.30 uur is het publiek al meer dan opgewarmd. Naast dat de zon zijn werk deed, waren ook artiesten als Matt Corby, Neneh Cherry, Deus Plays The Ideal Crash en Skepta al meer dan geliefd bij de festivalbezoekers.

Editors sluit de eerste avond om 23.30 uur qua muzikale hoogstandjes af, maar voor de feestbeesten is er tot diep in de nacht welklinkend vertier beschikbaar. 

De programmering loopt tot 04.30 uur door.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal