File op de A12 bij Duiven op archiefbeeld.
Volledig scherm
File op de A12 bij Duiven op archiefbeeld. © Jan Ruland van den Brink

Grote vertraging in avondspits op snelwegen rond Arnhem en Nijmegen

updateNIJMEGEN/ ARNHEM - De avondspits in de regio verloopt drukker dan normaal, onder meer door verschillende pechgevallen. Op de A12 ten noorde en oosten Arnhem is het extra druk met verkeer richting Duitsland. Daardoor loopt het ook vast op de Pleijroute (N325) rond Arnhem. 

De file op de A12 liep rond 17.45 uur op naar tien kilometer richting het oosten. Daarna nam de drukte langzaam af. 

Op de A73 richting Nijmegen bij Beuningen is een vrachtwagen met pech de oorzaak van forse vertraging na 17.00 uur. Weggebruikers moesten volgens Rijkswaterstaat kort voor 17.30 uur rekening houden met een klein half uur vertraging. Daarna liep de extra reistijd langzaam terug. 

Ook op de A50 bij Renkum richting het zuiden zorgde een voertuig met pech voor vertraging maar na 17.30 uur liep de file en vertraging snel in omvang terug. Wel kampte hierdoor ook het verkeer op de A12 richting het westen met een flinke vertraging van meer dan een kwartier kort na 17.45 uur. De file voor knooppunt Grijsoord, waar de A12 aansluit op de A50 richting Nijmegen, was zeven kilometer in lengte. 

Verkeer richting Arnhem had na 18.00 uur te maken met vertraging tussen de knooppunten Paalgraven en Bankhoef bij Wijchen. Alle files in de regio waren rond 19.00 uur verdwenen. 


Bekijk hier de actuele situatie op de weg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal