Volledig scherm
Het logo van Muziekroute Winssen. © DG

Haasten hoeft niet meer tijdens Muziekroute Winssen

WINSSEN - Na een succesvolle eerste editie is er ook dit jaar weer een Muziekroute Winssen. Op 25 augustus vertonen diverse lokale artiesten hun kunsten op verschillende plaatsen in het dorp. Er zijn wat aanpassingen: haasten hoeft niet meer. 

Uit een evaluatie vorig jaar kwam naar voren dat de tijd om naar de verschillende locaties in Winssen te komen, iets te krap was. Sommige mensen moesten zich haasten om de start van een nieuwe act op de volgende plek in Winssen niet te missen. De organisatie van het Winssense culturele evenement besloot het startschot van de route dit keer om 12.00 uur te laten klinken, een uur eerder dan vorig jaar.

Initiatiefnemer Eric van Ewijk: ,,Daardoor krijgen niet alleen de bezoekers de tijd om zich te verplaatsen, maar hebben de artiesten ook even een adempauze. Daarnaast zijn er op een aantal locaties dubbele acts. Sommige muziekmakers vonden het jammer dat ze niet even naar de andere optredens konden kijken. Dat is door deze wijzigingen nu wel mogelijk.”

Drie nieuwe locaties

Quote

Muziek zit hier in de grond

Eric van Ewijk, Muziekroute Winssen

Drie locaties van vorig jaar zijn afgevallen, daar zijn drie nieuwe voor in de plaats gekomen. Van Ewijk: ,,De Theetuin aan de Haneman is gestopt, De Kerk hebben wij niet meer in de route opgenomen en het huis van Toon en Poeske Stevens is verkocht. Daarvoor in de plaats hebben we ‘In de Kas’, dorpshuis de Paulus en het huis van Florence Kroes aan de Haneman.” Bezoekers kunnen op elke locatie van de route starten. Ze zijn herkenbaar aan een banner.

Een deel van de acts is hetzelfde als vorig jaar, een deel is nieuw. Van Ewijk: ,,We willen zoveel mogelijk mensen uit Winssen. Het blijkt steeds weer dat we nog niet alle mensen kennen die muziek maken, we komen steeds nieuwe tegen. Muziek zit hier in de grond. Er meldden zich ook meer jonge artiesten.” Nieuw tijdens de muziekroute dit jaar zijn Gregoriaanse gezangen. Die zijn niet alleen te horen, er wordt ook een lezing over gegeven. Van Ewijk: ,,Ik denk dat dit heel interessant kan zijn.”

‘Groot sociaal gebeuren’

In 2018 volgden ongeveer 500 mensen de muziekroute, schat de initiatiefnemer in: ,,Als we dat aantal dit jaar weer halen in dezelfde sfeer, dan ben ik hartstikke tevreden. Het is voor de artiesten mooi als er mensen van buiten het dorp naar hen komen luisteren, maar het hoeft niet groot en meeslepend te worden. Ik hoop ontzettend dat het mooi weer wordt, net als vorig jaar. Toen kon alles buiten plaatsvinden. Er wordt rondgefietst en gelopen, het is een groot sociaal gebeuren.”

Aan het einde van de middag wordt het evenement afgesloten met een feestje in Café Daan. Dat begint rond 17.30. Bezoekers van de route zijn ook daar welkom. 

Meer informatie over het programma is te vinden via www.facebook.com/MuziekrouteWinssen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal